Бразилският защитник на Ботев (Пловдив) Джонатан е впечатлен от мерките, взети от властите в страната в борбата с коронавируса. 24-годишният Джонатан се е изолирал в дома си в Пловдив заедно със съпругата и сина си.

"От десетина дни страната на практика е затворена. Работят само супермаркетите, аптеките и малките магазинчета за хранителни стоки.

Хубавото е, че карантината беше наложена, още когато имаше само няколко случая, мисля, че след първите десетина заразени тук вече започнаха да затварят всичко. Това е голямата разлика в сравнение с Бразилия, където това отне повече време", коментира десният защитник за sagresonline.com.br.

Архитектът на "Колежа": В момента трудно се работи с общината

Архитектът на "Колежа": В момента трудно се работи с общината

"Ситуацията е сложна и те решават съвсем други проблеми"

"Наказанията са от парична глоба до затвор. Но хората тук са много съвестни. Повечето спазват разпоредбите и си стоят у дома. Мисля, че няма да има нужда от налагането на приетите санкции, защото слава Богу, всичко засега е наред.

За мен това е специален момент от живота ми. Вече имам почти 50 мача за Ботев (Пд). През миналата година играхме финал в турнира за купата на България, но загубихме с 0:1. В шампионата през този сезон не се представяме така добре, но сме един от големите отбори", каза играчът на "канарите".