Спортният директор на Ботев (Пловдив) Артур Платек даде интервю пред клубната телевизия, в което направи равносметка на изминалия сезон за "жълто-черните". Той, също така, очерта какви са целите за следващата кампания.

Ето какво още каза полякъг: 

"Мисля, че това беше добър сезон за нас. Когато направя сравнение с това каква беше ситуацията в клуба, когато дойдох в Ботев, мисля, че свършихме добра работа. Гледайки към развитието на отбора - считам, че постигнахме голям успех за клуба със спечелването на Купата. Постигнахме целите, които бяхме обсъждали преди това - класирахме се за Европа. С този млад състав направихме крачка напред

Когато пристигнах, ситуацията не беше лесна. Трябваше да взема важно решение за предходния треньор. Феновете не бяха доволни от отбора и от случващото се около клуба. Имаше настроения срещу собственика, но не той е подготвил този отбор, а друг човек. Аз трябва да преценявам кое е добро за клуба и кое - не. Трябва да взимам решения за играчи и за треньори. В този случай взех решение, че Станислав Генчев трябва да си тръгне от клуба и мисля, че то беше най-доброто. Знам, че той е добър човек и добър треньор, но в този момент не беше перфектният човек за клуба.

Знаем какъв отбор имаме и какъв е проектът. Трябва да работим стъпка по стъпка. Най-трудният момент от сезона беше, когато дойдох тук. След това дойде Душан Керкез и започнахме да работим. Трябваше да променим манталитета на футболистите. Следващата година искаме да направим и следващата стъпка. За да имаме постоянен успех, трябва да се трудим систематично.

Европейските мачове са различен тип футбол. В тези турнири играят най-добрите отбори в Европа. Знаем какъв тим имаме в момента. Той трябва да е по-добър, ако искаме да се съревноваваме и да се борим с другите. Имаме нашите позитиви, но трябва да се подобрим. Относно селекцията - през цялото време дискутираме с Душан Керкез и щаба какви играчи искаме. В последните два месеца и половина пътувам доста и се срещам с различни футболисти и агенти. Знаем, че искаме да се подсилим на 3-4 позиции и да има повече конкуренция в тима. Когато я има, съм убеден, че ще имаме добър отбор за Европа.

Искаме да направим добра подготовка за евротурнирите. Искаме и да подобрим позицията си в първенството. Ботев трябва да се бори за местата между първо до четвърто. За клуба е добре, че треньорът остава тук. Искаме да има постоянство и стъпка по стъпка да се борим за по-високи цели. Душан Керкез е човек, който работи добре с футболистите".

Артур Платек: Бихме искали финалът за Купата на България да се играе в Пловдив, а не в София

Артур Платек: Бихме искали финалът за Купата на България да се играе в Пловдив, а не в София

Интересно предложение