Борусия (Дортмунд) официално обяви привличането на Аксел Витсел. "Жълто-черните" взеха халфа от китайския Тянцзин за 20 милиона евро.

Договорът на полузащитника е до 30 юни 2022 година и той ще получава по 7.5 милиона евро на година.

Борусия (Дортмунд) си осигури услугите на Аксел Витсел

Борусия (Дортмунд) си осигури услугите на Аксел Витсел

"Жълто-черните" платиха освобождаващата клауза на халфа

"Ние сме запалени в продължение на месеци по идеята за привличането на Аксел Витсел и сме много щастливи, че той избра Борусия. Аксел е играч голям опит, който притежава всички умения, за да оформи страхотна халфова линия с Борусия Дортмунд. Той е тактически изключително грамотен, притежава много добра техника и има манталитета на победител", коментира спортният директор на клуба Михаел Цорк.

Витсел вече се присъедини към останалите си съотборници в Швейцария, където се провежда предсезонната подготовка на отбора.

"След Световното първенство, целта ми бе да се преместя от Китай обратно в Европа. Много съм щастлив и горд, че скоро ще бъда част от отбора на Борусия (Дортмунд). След първия разговор, нямаше нужда да мисля повече, защото за мен Борусия това е един от най-добрите отбори в Европа. Честно казано, нямам търпение да изляза и да изиграя първия си мач пред невероятните фенове и пълните трибуни на "Сигнал Идуна Парк", сподели Аксел Витсел.

Борусия (Дортмунд) купува Аксел Витсел за 20 млн. евро

Борусия (Дортмунд) купува Аксел Витсел за 20 млн. евро

Всичко по сделката вече е договорено