Община Пловдив официално отпусна 32,7 млн. лева за дострояването на стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив". Това стана с 46 гласа "за" и 1 "против" предложението, което трябваше да бъде одобрено от общинския съвет под тепетата.

Заседанието премина под обсада на фенове на двата отбора, които се бяха дислоцирали пред сградата, в която заседаваше Общинския съвет, а движението по улица "Авксентий Велешки" беше спряно.

Фенове на Локо (Пд) се включват в сесията на Общинския съвет в Пловдив, настояват за одит

Фенове на Локо (Пд) се включват в сесията на Общинския съвет в Пловдив, настояват за одит

Искат и равно финансиране за двата стадиона

Отпуснатите средства се разпределят в три бюджетни години за двата тима по равно: за 2023 година - по 5 358 699 лв.; 2024 година - по 5 500 586 лв.; 2025 година - по 5 500 586 лв.

За целта ще бъдат създадени и две постоянно действащи комисии, които да следят за строително-ремонтните дейности, изпълнението на строежа, в които ще участват по един съветник от политически представените групи в Общинския съвет и един независим съветник, строителен и авторски надзор, КАБ КИБ, външни експерти и представители на сдруженията на двата клуба.

Ще бъде изпратено искане за финансиране до Министерството на спорта. Предложението беше направено от Веселина Александрова от ДБ , която отбеляза, че планирането на средства за три години напред е обещание и че парите могат да бъдат пренасочени за други обекти.

В залата се изказаха и представители на двата фенклуба.

"Решението е трудно, но ще го изпълняваме", увери кметът Здравко Димитров.

Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив) получават по 16.5 милиона лева за стаидоните си?

Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив) получават по 16.5 милиона лева за стаидоните си?

Това ще е компромисният вариант да се завършат "Христо Ботев" и "Локомотив"