"Да бъдеш или не, туй е въпросът", гласи прочутият монолог от драмата "Хамлет" на Уилям Шекспир. В подобен сценарий се развиват събитията в Ботев (Пловдив) в последните дни по отношение на влизането в първата шестица.

"Тема Спорт" разбра, че желанието на старши-треньора е Душан Керкез е било тимът да гони докрай Топ 6. Това ще означава мачове с водещите тимове и дерби с Локо (Пловдив).

Оставане в битката за седмата позиция и нейното спечелване пък ще означава бараж за Лигата на конференциите срещу третия или четвъртия. Именно тази дилема е породила напрежение в Ботев (Пд). Желанието на ръководството е било по-скоро участие в плейоф. "Канарчетата" обаче все още са в играта за евроквота и през купата. До голяма степен достигането до финал ще означава и че Душан Керкез ще се проближи до нов договор с клуба. Той все още не подписал такъв, а след победата над Ботев (Враца) коментира горещите теми по следния начин.

"Крайно време е БФС да смени регламента. Петият и шестият не могат да се класират за Европа, а седмият може! Мисля, че в никоя друга страна няма подобно нещо. Постоянно говорим за това шесто място... Докато съм тук, ще бъда професионалист", категоричен бе Керкез.

Отпадане от ЦСКА за купата и влизане в първата шестица ще означава край на амбициите за Европа на жълто-черните. Както и почти сигурен край на престоя на Керкез на "Колежа".

Душан Керкез иска значително увеличение на заплатата

Душан Керкез иска значително увеличение на заплатата

За да остане в Ботев