Бившият собственик на ПФК Левски Тодор Батков е новият член на Обществения съвет на Българския футболен съюз, съобщиха от централата пред БТА.

Адвокатът ще бъде член № 8 на Обществения съвет - структура, създадена от предишния президент на БФС Борислав Михайлов и оставаща с активна дейност и при наследника му Георги Иванов.

Председател на Обществения съвет към ИК на БФС е Валентин Михов, негов заместник е Христо Порточанов, а в експертния състав влизат Андрей Желязков, Антон Попов, Божил Колев, проф. Лъчезар Димитров и Константин Баждеков. Сега към тях се добавя и Тодор Батков.

Съветът започна работата си през месец август 2022-а година и през това време е работил върху варианти за ограничаване на чужденците в българския футбол, а също така и начини за подпомагане на женския футбол, на детско-юношеския футбол, за увеличаване на приходите от телевизионните права за клубовете.

Следващото заседание на Обществения съвет, което ще бъде и първо за Тодор Батков като част от структурата, е на 10-и май (петък).

 Юристът, който е роден на 17 октомври 1958 година бе собственик на ПФК Левски (София) от 2001-а до 2015-а година. По време на неговото управление "сините" станаха първият български тим, попаднал в групова фаза на Шампионската лига, а също така достигнаха и до четвъртфинал в турнира за Купата на УЕФА.

Тодор Батков: Плащал съм на отбори да скачат срещу ЦСКА

Тодор Батков: Плащал съм на отбори да скачат срещу ЦСКА

"Признавам си"