Днес ръководството на БФС начело с президента Георги Иванов проведе среща с представители на клубовете от елитните юношески групи.

Тя се проведе в Национална футболна база "Бояна" и в нея взеха участие още новият Технически директор Кирил Котев, новият Директор развитие на ДЮШ Лъчезар Димов, Валентин Чакъров, Директор първенства и турнири, както и национални селекционери.

Срещата продължи над 3 часа, като клубовете демонстрираха единодушие по отношение на дискутираните теми.

Сред тях бяха новата структура във форматите на първенствата в детския футбол, където форматите Футбол 3, 5, 7 и 9 ще бъдат застъпени по две години всеки. Важно уточнение е, че съдии ще бъдат използвани за срещите от Футбол 9, докато мачовете от останалите формати - 3, 5 и 7 - ще се играят без рефери.

На срещата бе взето решение за въвеждане на плейофна фаза от сезон 2024/25, която клубовете единодушно одобриха и която ще включва изиграване на есенен полусезон и разделяне на две осмици през пролетния дял.

Освен това се проведе и дискусия на тема формат на елитните първенства и по-конкретно: въвеждане на елитна група до 18 години.

Михаил Касабов: Георги Иванов е легитимният президент на БФС

Михаил Касабов: Георги Иванов е легитимният президент на БФС

"Аз съм временно изпълняващ"