От екипа на Димитър Бербатов излязоха с информация за решение на Апелативния съд по делото на ФК Русокастро, което първоначално беше прекратено от Софийски градски съд, тъй като бе постановено, че клубът няма правен интерес, защото е изключен като член на БФС. Апелативният съд обаче е взел решение, че делото трябва да бъде разгледано по същество и е върнато отново в Софийски градски съд.

Ето какво написаха от екипа на Димитър Бербатов: 

"Аргументът, с който Софийският градски съд на практика отказа да гледа по същество делото, заведено срещу Конгреса на БФС, дал основание на Борислав Михайлов да се самопровъзгласи за новоизбран президент, не издържа в Апелативния съд.

С определение от 16 май 2023 г. Апелативният съд затвърди съществуващата практика членове на федерация, обжалвали решения на върховните си органи, да имат право на това, независимо че след това са били изключени от сдружението.

Мотивите на решенията, отклоняващи се от тази съществуваща практика, бяха скандални и обслужваха две цели - забавянето на делата и поставяне на прегради пред клубовете, заявили желание за смяна на ръководството на футболния съюз.

Това отваря вратите делата, заведени от клубове срещу решенията на Конгреса на БФС от 12 октомври 2021 г. най-сетне да тръгнат по същество. Предвид тежките нарушения на закона и устава на БФС очакваме този конгрес да бъде обявен за невалиден и най-сетне да се стигне до прозрачен и честен конгрес. Припомняме, че по едно от двете дела, заведени срещу конгреса, уж избрал Михайлов за президент на БФС, вече има едно решение на СГС, което го обявява за невалиден. Всъщност това е единственото решение, при което делото беше разгледано по същество, а не прекратено без разглеждане.

Независимо от разпространявана дезинформация в услуга на самопровъзгласилото се ръководство, най-отговорно заявяваме, че няма съдебно решение, легитимиращо Михайлов като президент на БФС.

И определението на Апелативният съд, отменящо определение на СГС делото изобщо да не се гледа по същество със скандалните мотиви, че предявилите исковете клубове впоследствие са изключени, го доказва по категоричен начин. Сега вече и това дело ще се гледа по същество. Определението на Апелативния съд е окончателно".