Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов внесе яснота по повод желанието за свикване на конгрес на 21 септември. Ето какво каза бившият нападател пред "Дарик":

"Първо да изкажа възхищение за Ивет Горанова и медала. Да бъде здрава. Знам колко талантливи деца имаме в карате от фондацията ми. Иначе по темата - успяхме с екипа ми да съберем много повече от нужните подписи за свикване на Конгрес. Днес мои представители искаха да ги внесат, но бяха посрещнати с абсурдно обяснение - сградата на БФС се дезинфекцира. Това оправдание е тотална лъжа. Те сигурно си мислят, че нямаме информация. В момента седят заключени и не ги пускат да си ходят. Извинението им е абсурдно и грозно. Всичко е от страх. Опитваме се да направим така, че желанието на клубовете да се сбъдне, а БФС се подиграва на тези клубове", заяви в ефира на Дарик Димитър Бербатов.

Официално: Екипът на Димитър Бербатов внесе искане за свикване на конгрес на БФС

Официално: Екипът на Димитър Бербатов внесе искане за свикване на конгрес на БФС

Събраната подкрепа е по-голяма от необходимата

"Подписката вече е внесена по електронен път и по пощата. Вече са там. Виждаме, че е получено, но не смеят да го отворят. Сещате ли се за какви абсурди говорим? Като журналисти ще търсите представители на БФС и ще ги питате за какво го правят. В 14-дневен срок БФС трябва да свика Конгрес, ако не го направи следва съд. Това е подигравка с клубовете, което те представляват. Информирали сме УЕФА и си мисля, че те също ще пуснат писмо до БФС и да се случи Конгрес по законен път", допълни той.

"21 септември трябва да е Конгресът. Всички законови процедури са спазени. Документите са подписани от клубовете, за да всичко да е изпипано и правно. Няма връщане назад. Ставаме свидетел на този цирк по нашенски, който ни забавлява, но е тъжно. Те се подиграват на клубовете".

"Ясно е, че буди недоумение и насмешка. Това ни е дереджето може да си каже някой, но не не ни е. Съдът е се произнесе и ще свика Конгрес, но се надявам БФС да спре с тези тарикатски номера, а да свикат Конгрес и там, който победи, победи", каза още Димитър Бербатов.