Беласица загуби с 0:1 визитата си на Спартак (Варна) в мач от 23-тия кръг на Втора лига. Поражението отприщи недоволство от страна на ръководителя в петричкия клуб Герасим Заков, който не скри разочарованието си от отсъжданията в срещата. Пред сайта на Беласица Заков отговори на няколко въпроса:

"Първо да честитя на всички националния празник, нека бъдем живи и здрави, да запазим самосъзнанието си и да се обединим като народ.

Относно мача - за съжаление не успяхме да вземем точки от гостуването във Варна, но момчетата се стараха и дадоха всичко от себе си. Домакините са в челото на класирането и се получи равностоен сблъсък, не сме се бранили, а напротив - отборът играеше футбол. Но за съжаление нямахме късмета да отбележим. Поздравявам Спартак Варна за успеха, организацията беше на ниво, хубав терен и публика, която не оказваше натиск нито на състезателите, нито на съдиите. Но явно те или си не могат, или не искат да свирят нормално. Страничният съдия второто полувреме сигурно е бил освободен по физическо, от неговата страна спортът беше борба или нещо друго, но не и футбол. Имаше 4-5 нарушения срещу наш футболист, задържания и блъскания без идея да се играе с топката, но фаулове нямаше. Главния и той сигурно в училище са го пращали да играе народна топка. Аз за първи път виждам балонно центриране до гредата, вратаря избива топката и той дава аут. В един момент си мислиш, сънуваш ли, истина ли е.

Смешно ми е да се оправдаваме за един тъч или един фаул, просто цялостното поведение на съдиите, беше да ни мачкат. Човек който е играл футбол ще ме разбере...

Идват да ни свирят в Петрич с Видин и при 2:0 не дава дузпа за нас, защото мача щял да свърши в 30 минута, това нормално ли е... Ако му е малко адреналина, не е мястото нашите мачове да си импровизира.

А ми е странно, кой ще искат да спасяват - Своге ли? Та те ходят 12 човека на мач, половината от тях родители. Футбола е за феновете, къде е смисъла да играеш пред 20 човека. Ние ще ги бием в 9 от 10 мача.

Кондев относно шансовете за спасение: Няма да бъде лесно

Кондев относно шансовете за спасение: Няма да бъде лесно

"Ще напрвим всичко възможно"