Стеф Къри счупи лявата си ръка по време на мача на неговия Голдън Стейт Уориърс у дома срещу Финикс Сънс. Гардът направи пробив в третата четвърт и се сблъска с Арън Бейнс, който падна на ръката му.

Резултати в НБА от срещите, играни в сряда, 30 ноември

Резултати в НБА от срещите, играни в сряда, 30 ноември

Голдън Стейт Уориърс падна у дома от Финикс Сънс

Фрактурата беше потвърдена веднага при направен рентген в съблекалнята, но днес ще се реши дали ще бъде необходима хирургическа интервенция и колко ще бъде времето за възстановяване. Бейнс е отишъл при тима на Голдън Стейт и е бил много разтревожен за състоянието на своя колега.

Голдън Стейт записа третата си загуба в четири мача от началото на сезона. Резултатът е 123-111 за Финикс. Преди контузията Къри имаше имаше 9 точки, 5 борби, 6 асистенции и 1 отнета топка при стрелба от тройката 1/7.

Девин Букър с 31 точки беше най-резултатен за победата на Финикс, а Арън Бейнс, който започва като титулярен център в отсъствието на ДеАндре Ейтън, добави 24 точки. Останалите от стартовата петица на Сънс също завършиха с двуцифрени точкови показатели - Дарио Шарич вкара 16 точки, Рики Рубио добави 14 точки, а Кели Убре-младши - 11 точки.

Ерик Паскал наниза 20 точки за Уориърс, а Глен Робинсън III и ДиАнджело Ръсел се отчетоха съответно със 17 точки и 16 точки. Уили Коули-Стайн дебютира с 12 точки за 12 минути като резерва.