Президентът на Българската баскетболна федерация - Георги Глушков пожела добро представяне на мъжкия ни национален отбор в предстоящите евроквалификации.

България гостува в сряда вечер на Украйна в Киев в първия си двубой от битката за класиране на Евробаскет 2017.

„За мен е важно, че тази година имаме отбор от играчи, които доброволно и с желание дойдоха да играят за националния отбор. Това е отборът, който иска много“, коментира Глушков в интервю за "Дарик" и продължи:

„Бях в Стара Загора в най-тежката част на подготовката и видях обстановката. На мен ми хареса. Защото въпреки, че бяха изморени, обстановката беше ведра, имаше усмивки и желание, нямаше оплаквания и жестове. Това ме кара да си мисля, че те са концентрирани върху работата, която трябва да свършат в следващите 20 дни.“

„Разчитам да покажат най-доброто, на което са способни пред наша публика, дори и навън. Разчитам да имаме и късмет в мачовете, защото не бих казал, че има слаб отбор или по-слаб отбор от другите“, каза още президентът народната федерация по баскетбол.

„Няма да залагаме, просто искаме да играят най-добре баскетбол, който могат и смятам, че ще постигнат резултати. Надявам се, че баскетболната публика в Ботевград няма да ни разочарова и залата ще е пълна. Смятате ли, че ако натиснем на думата – класиране, ще бъде положително за състезателите“, завърши Георги Глушков.