Треньорът на Барселона Шави Ернандес се е разбрал с клуба и трябва да поднови договора си до края на седмицата, стана ясно на днешната му пресконференция. Той ще подпише нов контракт до 2025 година с опция за удължаването му до 2026.

Каталунският специалист ще получи и много по-добри условия, като трябва да се припомни, че той плати сам част от неустойката си на катарнския Ал-Садд, за да се върне в Барселона.

Рафа Бенитес: Може и да затрудним живота на Барселона

Рафа Бенитес: Може и да затрудним живота на Барселона

"Те са добър отбор, играят отлично"

"Моят подпис е големият план за края на седмица и празниците на Мерсе. Когато има нещо да обявим, ще го направим", каза Шави пред репортерите.

Треньорът обяви и завръщането в състава на уругвайския защитник Роналд Араухо. "Той е много важна фигура за нас, витална. Той е капитан, лидер. Тренира малко по малко, завръща се след тежка контузия. Щастлив е, доволен. Истински лидер е", зарадва се Шави.

"Жоао Феликс е отличен. Има огромен талант. Солидарен е, прави разликата. Той и Кансело ще ни помогнат. Педри върши огромна работа. Много е нужен. Искаме да бъде на 100 процента", добави треньорът.

"Мисля, че срещу Селта важното ще бъде да отворим терена, да раздвижим защитата им от петима. Трябва да имаме много варианти в атака", каза Шави за съперника.