Деветима от футболистите на Барселона са с изтичащи договори през лятото. Само един от тях се води в първия отбор, но едва ли ще запише мач до края на сезона - Арда Туран. Той беше даван под наем на различни турски клубове, но се забърка с редица скандали и беше върнат на каталунците.

От втория отбор на Барса свободни агенти през лятото стават двама вратари, трима защитници, един халф и двама нападатели. Вратарите са Лазар Царевич от Черна гора и Сержи Пуч от Испания. Защитниците са испанците Чуми, Дани Морер и Гилем Хайме. Бразилецът Матеус Перейра бе даден под наем на Барса Б от Ювентус, но едва ли ще остане и през следващата кампания. Нападателите Кике Саверио и Нилс Мортимър също най-вероятно ще си тръгнат през лятото.

От първия отбор с най-скоро изтичащи договори са големите звезди Лионел Меси и Луис Суарес, които имат действащи такива до лятото на следващата година. Същото е положението още с Иван Ракитич и Артуро Видал. Очакванията са първите двама да останат, а халфовете да бъдат продадени през лятото.

Купи ли Барселона новия Роналдо?

Купи ли Барселона новия Роналдо?

Тринкао не спира да впечатлява