Лионел Меси вчера получи рекордна шеста "Златна обувка". На 32 години, той още е на върха. Ето какво каза звездата на Барселона пред "Марка":

"Всеки сам преценява докога може да продължи да играе футбол. С годините ще го разбера за себе си. Контузиите ми през този сезон? Трудно е, защото психически си добре и си мислиш, че си на 25 години. Смяташ, че можеш да продължиш да правиш същите неща като тогава. Тялото обаче е това, което командва, и има обстоятелства, при които трябва да внимаваш повече отпреди.

Дали ще сменя първенството като Кристиано Роналдо? Всеки търси своите цели и преживявания. Аз никога не съм изпитвал необходимост да напусна най-добрия клуб в света, който е Барселона. Тук се наслаждавам на тренировките, мачовете и града. Целта ми в този клуб винаги е била много ясна и затова не я търся на друго място.

Това, че не съм печелил наградата "Пушкаш" за най-красив гол? Винаги съм казвал, че индивидуалните награди не са ми цел. Нито The Best, нито "Златната топка", нито "Златната обувка", а още по-малко тази за най-красив гол. Ако ги спечеля, хубаво, ако ли не - няма проблем".

Барселона предлага договор за 10 години на Лионел Меси

Барселона предлага договор за 10 години на Лионел Меси

Той ще важи и след края на активната му кариера