Лионел Меси даде пространно интервю за "La Sexta", в което засегна много теми. Той сподели за причината да поиска трансфер през лятото и за обтегнатите си отношения с бившия президент на каталунците Джосеп Бартомеу.

"Ще изчакам до края на сезона, за да реша какво да правя. Сега важното е да завършим силно, да спечелим трофеи и да не мислим за нищо друго... Ще направя това, което е най-добре за мен и за клуба - със сърце и разум. Когато завърша кариерата си, ще се завърна да живея в Барселона, бих искал да имам и някаква роля в клуба. Винаги съм мечтал да играя в друга лига, в САЩ. Може би някой ден ще се случи, но не е нужно да е веднага. В момента съм фокусиран върху следващите няколко месеца.

За много неща не искам да говоря, защото те са лични. Мога само да кажа, че той ме излъга за много неща през годините. В момента се чувствам добре, но лятото бе доста тежко с бюрофакса и всичко това. Сега обаче се чувствам добре, развълнуван съм да се борим на всички фронтове. Клубът минава през труден момент, в момента всичко в Барселона е сложно, затова ще е трудно да се върнем там, където бяхме.

Лудост е, че пуснаха Луис Суарес да напусне без пари, да откупи договора си и да отиде в Атлетико, където да се бори за същите неща като Барса.

Говоря с Пеп за работата му в Сити, за всичко, което се случва там. Не сме говорили да работим отново заедно. Не помня кога говорихме за последно. Пеп е най-добър при подготовката за мачовете в офанзивен и дефанзивен план, научи ни как да печелим. След като си тръгна, мислех, че знам всичко, но дойде Луис Енрике, който ни научи още нови неща.

С Куман нещата станаха по-сериозни. Имаше нова идея за отбора и за клуба. Назначението му бе много добро. Трудно е с новите играчи и с младоците в отбора, но нещата започват да се подобряват.

Знаех, че няма да ми бъде лесно да си тръгна от клуба на живота ми. Нямаше да ми бъде лесно в нов град, с нов климат. Семейството ми не искаше да си тръгва. Но тогава чувствах, че това е правилният момент за раздяла за мен и за клуба. Цикълът бе завършен", сподели аржентинската звезда.

Лионел Меси се прибира в Барселона след Нова година

Лионел Меси се прибира в Барселона след Нова година

Аржентинецът ще пропусне мача с Ейбар