Барса атакува "случая Негрейра". Клубът е завел 5 дела срещу различни журналисти и медии, които са се опитали да уронят имиджа на клуба с информацията си за плащания към бившия вицепрезидент на съдийската комисия.

Очаква се този четвъртък да бъдат заведени още 4 дела, а още 5 са ​​в процес на подготовка. Целта е да се защити най-вече репутацията на клуба и легитимността на неговите спортни успехи, които от избухването на скандала непрекъснато се поставят под въпрос.

В същото време Барса ще публикува имейл адрес, на който всички фенове с членски карти, които желаят, да могат да изпращат информация за клуба, публикувана в медиите, които считат за "уронваща престижа". По този начин организацията "блаугранас" иска да включи феновете на тима в защитата на клуба в тези моменти на максимално напрежение и постоянни атаки.

Към момента все още няма дата за пресконференцията на Жоан Лапорта, на която президентът трябва да даде подробни обяснения по "случая Негрейра". Може да е следващата седмица, възползвайки се от паузата в лигата. Както самият Лапорта обяви във видео, което направи публично достояние преди Ел Класико, Барса планира да се защити от атаките, които той смята за "кампания за дестабилизиране на отбора и контрол над клуба".

Барса започва мисия "Меси обратно у дома"

Барса започва мисия "Меси обратно у дома"

Каталунците очакват 35-годишният аржентинец да не поднови договора с ПСЖ