Подобно на бившия си съотборник в Манчестър Юнайтед - Димитър Бербатов, който има амбиции за ръководна роля в БФС, легендарният бранител - Неманя Видич също пожела властта във футболната федерация на своята родина Сърбия.

Основната причина за амбицията му е кризата, в която според него се намира сръбският футбол.

Предложиха на Ненаня Видич треньорски пост в Манчестър Юнайтед

Предложиха на Ненаня Видич треньорски пост в Манчестър Юнайтед

Бившият защитник обмисля предложението

"Стига вече! Имам потребност за кажа това, което ми е на сърцето и да споделя мислите си гласно. Системата в сръбския футбол в момента, е деструктивна и носи временни резултати. Смазва работещите във футбола, прави играчи и треньори за кратка употреба. Цялата система работи в интерес на мениджърите и на някои чиновници и функционери, а не в интерес на футбола.

Позволява на хора, меко казано със съмнителни биографии, да печелят огромни пари. Това е система, която сменя треньор, който е класирал отбор на Световно първенство заради слаби резултати.

И този начин на работа рефлектира при младите. Докато играчът дойде в първия отбор, той е научил обратното на това, което трябва да показва, а именно да дава емоция и уважение към фланелката, която носи, да дава най-доброто и да играе феърплей".

Неманя Видич става директор в Звезда

Неманя Видич става директор в Звезда

Видич игра за Цървена звезда от 2000 до лятото на 2004 г.