Етър е единственият клуб в челото във Втора лига, който отсега покрива критериите за елита. Най-важният от тях е стадион с осветление. Такова лицензирано съоръжение е само "Ивайло", пише "Тема спорт". Ако запазят позициите си - Хебър Пазарджик и Спартак Варна ще трябва бързо да решават този проблем. И двата клуба имат проекти, но тяхното реализиране изисква и не малко средства.

Ако те не получат помощ от държавата, трудно биха решили казуса и ще трябва да последват съдбата на Локомотив София, който не може да играе в "Надежда" и досега домакинстваше на "Арена Царско село" и на "Васил Левски". Проект, но не и лампи, има и Миньор Перник. Там от 4 години лежат на това ухо - държавата да помогне.

Веселин Великов: Във Втора лига се играе по-трудно, отколкото в Първа

Веселин Великов: Във Втора лига се играе по-трудно, отколкото в Първа

"През пролетта очаквам много здрава битка"

Според запознати Хебър има принципна договорка с Локомотив Пловдив да ползва "Лаута". Опция пред Спартак Варна е стадионът на... градския съперник Черно море. Едва ли феновете на соколите си представят завръщането в елита да започне на "Тича", но поне на този етап това е реалността. Други алтернативи относно осветлението са Балчик и Каварна, че дори и Разград.

За Миньор е ясно, че ще трябва да се "пресели" на някой от столичните стадиони, като този в "Овча купел" е най-близо като дестинация за перничани.

От т.нар. скрити фаворити Монтана също няма да има проблем с "Огоста", който е с осветление, а Септември София ще избира друг от столичните стадиони. Същото важи и за Марица в Пловдив.

Така излиза, че само един от първата четворка към днешна дата покрива критериите за елита и това е Етър.