Ръководството на Созопол излезе с декларация, отправена към треньора на Пирин (Благоевград).

Повод е реакцията на старши треньора на "орлетата" Уорън Фийни след нулевото равенство между двата отбора вчера.

Специалистът обяви: "Виждате какви са празненствата в Созопол и забавен ми е начина по който съперника празнува", което явно доста е поздразнило домакините. 

ЕТО И ДЕКЛАРАЦИЯТА БЕЗ РЕДАКТОРСКА НАМЕСА ОТ СТРАНА НА ТОПСПОРТ:

"Г-н Фийни, ако мислите, че нещо сте видели, дълбоко се лъжете. Ние се радваме на всяка спечелена точка след всеки двубой независимо срещу кого сме играли.. Не сте видели и как се радваме и когато спечелим три точки. НО НАЙ-ВАЖНОТО НЕ СТЕ ВИДЕЛИ, КОГАТО ОТБОРА ЗАГУБИ. Тогава сме като убити, всички, футболисти, треньори, ръководители и най-важните - небесносините привърженици на Созопол. Защо ли? Защото всички ние знаем колко много труд сме положили всички през седмицата преди двубоя в самата му подготовка на всички нива. И ни е тежко, ако не победим. Защо ли? Защото знаем колко ни е трудно с финансирането на клуба, за да може тези мъжки момчета - футболисти и треньори да защитават името на град Созопол. Защото ние сме спортисти с чест и достойнство и на Арена Созопол не ни интересува кой отбор гостува и с какъв бюджет. Както каза и старши треньора Маргарит Димов - Това е нашата земя и ние на никой не я даваме! Това е Созопол! Отбор и град с много ЕМОЦИЯ И ХАРАКТЕР. ГРАД НА СПАСЕНИЕТО! Прочетете историята на града и ще разберете за духа на жителите на този град.

Созопол отмъкна точка от Пирин

Созопол отмъкна точка от Пирин

Мачът завърши без голове

Г-н Фийни и последно. Досещаме се за размера на бюджета на клуба, за размера на възнагражденията, както вашите лични така и като цяло в клуба ви. Браво! Няма нищо лошо, напротив пожелавам да е навсякъде така. Но една забележка към вас, защото знам и в Благоевград какви достойни и отрудени българи живеят и тяхната едничка радост се нарича Пирин. Моля ви, не се обиждайте, но личното ми мнение е, че ако начело на Пирин бе БЪЛГАРСКИ треньор, то с тези класни футболисти, които имате, сега щяхте да доигравате сезона с настроение, защото щяхте да бъдете много, много напред, с много точки аванс пред всички останали и вече щяхте да сте изпълнили целта си, която хората обичащи Пирин заслужават!

С респект и уважение - Румен Димов"