Борислав Михайлов и Христо Стоичков взеха участие в тържествата по  случай 85 години от създаването на футболен клуб Марица в Пловдив.

Националният селекционер,чиято кариера на футболист стартира от стадион "Марица" взе участие в приятелския мач между играчи възпитаници на клуба и сегашния мъжки състав.

Бившите маричани победиха с 3:1 с голове на Стефан Крачунов отбелязал първия гол в 38-ата минута на двубоя, Станимир Георгиев направи 2:0 само пет минути по-късно, а Васил Кръстев окончателно разби сегашната формация на Марица с гол в 56-ата минута на срещата.

Почетното попадение за сегашния отбор на Марица отбеляза  Николай Манчев от дузпа в последната минута на срещата.

Главният съдия Атанас Узунов вдигна червен картон на Костадин Дяков за обаждане.

Участие в двубоя освен Христо Стоичков взеха Костадин Видолов, Красимир Димитров, Румен Христов, Запрян Раков, Иван Кочев, Армен Амбарцумян.

Сред гостите бяха Динко Дерменджиев, бившият президент на БФС Христо Данов, футболни дейци и ветерани от Пловдив и страната.

Преди приятелския мач ръководството на Марица награди с почетни плакети изтъкнати ветерани на клуба. Христо Стоичков се срещна с децата от школата на Марица и им раздаде автографи.

"С удоволствие приех поканата да гостувам на тържеството по случай 85 годишнината на Марица. Този клуб е запазена марка за българския футбол и през годините е доказал, че създава големи футболисти", заяви президентът на БФС Борислав Михайлов.