Председателят на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов бе преизбран за вицепрезидент на асоциацията. Карамаринов получи 45 гласа от 50 гласували федерации.

Нивото на подкрепа на Карамаринов е най-високото измежду всички избрани, с изключение на единствената жена кандидат Чери Александър за която по устав всички бяха длъжни да гласуват.

Добромир Карамаринов: Ще бъде наистина невероятно да вземем 4 медала

Добромир Карамаринов: Ще бъде наистина невероятно да вземем 4 медала

Голямата цел пред Александра Начева е младежката Олимпиада

Третият вицепрезидент на ЕА е Либор Вараник (Чехия). За президент на ЕА бе преизбран Свен Арне Хансен (Нор), информират от БФЛА.

В Съвета на Европейската атлетика влязоха и трима представители на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) на която Карамаринов е президент. Това са Слободан Бранкович, Панаьотис Димакос и Фатих Чинтимар.

"Горд съм, че ме преизбраха за вицепрезидент на Европейската атлетика, коментира от Прага Карамаринов, цитиран от "24 часа". - Благодаря на всички тези 45 федерации, които гласуваха за мен. Заедно с президента на Европейската атлетика Свен Арне Хансен ще продължим нашата работа за атлетиката".

Избирането на Добромир Карамаринов за вицепрезидент на ЕА е за втори пореден път. Той бе избран на този пост за първи път на конгреса през 2015 година. В последните 4 години Карамаринов бе и първи вицепрезидент на Европейската атлетика.

Президентът на Международната федерация по лека атлетика идва в България

Президентът на Международната федерация по лека атлетика идва в България

Той ще посети страната ни по покана на Добромир Карамаринов