Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, смята че четири българки могат да спечелят медали на Европейското първенство в Берлин (Германия). Той залага на Ивет Лалова, Мирела Демирева, Радослава Мавродиева и Габриела Петрова, които трябва да се доближат и дори да надминат личните си постижения.

Александра Начева ще бъде най-младата атлетка на Европейското в Берлин

Александра Начева ще бъде най-младата атлетка на Европейското в Берлин

Българката ще скача дни преди да навърши 17 години

Ето какво сподели Карамаринов пред "Тема Спорт":

"Това са все имена на атлетки, които са се доказали и са спечелили медали от големи първенства. Ивет имаше лека контузия преди Балканиадата, но вече е добре. Мирела се намира в страхотна форма, преодолявайки бариерата от 2 метра. Мавродиева и Габриела записаха лични резултати в Стара Загора, така че е възможно да очакваме да направят това и в Берлин.

Но тук говорим за пожелание, защото на самото състезание всеки отива с амбиции да постигне повече. Ще бъде наистина невероятно да вземем 4 медала, но да не натоварваме атлетите с прекомерни очаквания. За мен основното е да постигнат лични постижения за сезона. Ако тези четири момичета го направят, то това може би означава и медали.

Тук говорим за едно момиче (Александра Начева), което стана световен шампион при 20-годишните, макар реалната възраст за нея да са състезанията до 18 години. Тя има възможности да гони финал и ще е страхотно да го направи, но по-важното е да усети атмосферата на едно такова първенство и да се докосне до онези, които доскоро са й били идоли. Голямата цел пред Александра е медал от олимпиадата в Буенос Айрес. Тя е фаворит там и ще бъде прекрасно да затвори годината с олимпийска титла", завърши Карамаринов.