Арсенал победи Манчестър Сити и спечели Къмюнити Шийлд след по-добро изпълнение на дузпи. Редовната част завърши при резултат 1:1, след като Леандро Тросар изравни в 101-ата минута на добавеното време. По-рано Коул Палмър отбеляза, за да даде аванс на Манчестър Сити в 77-ата минута.

Микел Артета записа победа срещу бившия си наставник Пеп Гуардиола и разкри след мача, че обмисля да напусне Емирейтс след поражението от титлата през миналия сезон.

Арсенал спечели "Къмюнити шийлд" след успех с дузпи над Манчестър Сити

Трофей за Арсенал! Този път Сити е от губещата страна

"Топчиите" надвиха манчестърци след дузпи

"Първите няколко седмици, след като Сити стана шампион, бяха много трудни. Първото нещо, което трябва да направите, е да се погледнете в огледалото и да осъзнаете - има ли нещо, което трябваше да направите по-добре или по-различно? Ако е така, поучете се от него. Преценете сами. Вие все още ли сте правилният човек, който да поведе клуба, отбора напред по желания от вас начин и имате ли тази енергия и тази вяра, че искате да го направите? Отне много мислене, но отговорът е, че чувствам много енергия и позитивизъм", каза Артета.

Арсенал имаше осем точки повече от Сити в началото на април, но в крайна сметка "гражданите" все пак стигнаха до титлата.