Topsport.bg публикува мненията ви без редакци.

1. Психоатаката на Данаилов-Топалов беше законна в смисъл, че беше допустима: никой не може да те спре да се оплачеш за щяло или нещяло. Т.е. не е нужно да имаш основания, от което Данаилов се възползва: той отправи ПЕРСОНАЛНО (ЛИЧНО) подозрение към Крамник, че 'преписва' от компа, без да има и грам доказателства за това. Разбира се, такива и не бяха намерени, поради което подозренията не могат да се кавалифицират по друг начин освен като НАПЪЛНО НЕСЪСТОЯТЕЛНИ. Нещо повече, мотивите на Данаилов най-вероятно не са искрена параноя за преписване, а съзнателен и хладнокръвен опит да се разбуни обстановката, защото Веско губеше и ВСИЧКИ средства, шахматни или не, бяха позволени за Данаилов, за да окаже натиск върху Крамник и, дай Боже, да обърне хода на мача. При тези очевидни мотиви за манипулация и фабрикуване умът не ми го побира как Данаилов успя да убеди всички вас, цял един народ (българския), без НИКАКВИ, ама НИКАКВИ фактически доказателства, че Крамник преписва?! Психологически обяснението е просто: запалянковщината вижда и чува само това, което и изнася, което ИСКА да види и чуе. Удобно ви е да чуете едно такова обяснение на загубите на Веско, въпреки цялата му абсурдност. Но тези, които от "Герена" се прехвърлят пред комповете, друго НЕ искат да чуят и знаят.

2. Засега точката-аванта изглежда юридически правомерна, понеже са спазени формалните процедури. Точката-аванта е очевидно материално следствие от ЛИЧНАТА НЕДОКАЗУЕМА нападка на Веско срещу неговия съперник - точно затова тази аванта е АБСОЛЮТНО ТАБУ в професионалните шахматни среди: фактическа промяна на ШАХМАТНИЯ резултат, но БЕЗ фактическа ИГРА, като следствие на директна атака от единия играч към другия. Юридическата правомерност тук не играе, тя НЕ е в състояние да замести или реши независимия от нея ШАХМАТНЕН проблем. А в професионалните шахматни среди от право не се интересуват, само от игра зад дъската, само там се определят и ценят шампоините. Шампионът е шампион не защото милиони го гледат или харесват, а защото е признат и обявен за такъв от своите колеги професионални играчи. Ето защо Веско има нужда от това признание на професионалната гилдия както "слънцето и въздуха за всяко живо същество" Усмивка.

3. Спаски получи служебна точка БЕЗ да отправя НИКАКВИ ЛИЧНИ възражения срещу своя опонент. Фишер имаше проблеми с организаторите и избра да не се яви на игра. Фишер НЕ атакува ЛИЧНО своя съперник. Понеже Спаски не атакува опонента си, той не беше под такъв натиск (както Веско) от шахматния кодекс да я върне. Въпреки това много хора смятаха, че трябва да го направи, за да бъде шахматният резултат определен САМО от ИГРА.

4. Карпов ИСКАШЕ да играе с Фишер, но последният просто престана да се състезава. Някой трябваше да го замести и естествено това беше претендентът Карпов.

5. Многобройните походи на Крамник до клозета не се нуждаят от обяснение или интерес. Колкото и да гледаме, нищо няма да видим, това и децата го разбират. Невинен до доказване на противното, нали? Данаилов изфабрикува предположения, а феновете ги сметнаха за факти, понеже много им се искаше. Засилиха контрола на нужниците за тоя, дето духа, Веско почна да печели и Данаилов заеба тоя лайнян кьорфишек. При Каспаров пак засилиха надзора на кенефите, но го нямаше корифеят Данаилов да осере пейзажа и да гепи една точка.

Просто е, нали? Само не трябва да сме заслепени от криворазбран патриотизъм, за да го видиме.