След този двубой ще отпадне и последната въпросителна кой ще бъде последният полуфиналист за купата на Португалия, като ситуацията в лагерите на двата днешни съперника е доста различна.

Насионал Мадейра с огромни усилия се озова извън зоната на изпадащите след края на първия полусезон в Португалия, но в играта на тима в гостуванията прозира огромна доза безпомощност и посредственост.

Отборът е най-слабият гост в португалския елит, като има записа една единственна точица във всичките си излизания извън остров Мадейра. Приоритет пред тима е оставането в елита и този мач за купата вероятно няма да заинтересова особенно психиката на повечето играчи в тима.

Причината общо погледнато Насионал да достигне до тук е само жребият! Той отерди на тима да играе срещу нискоразредни съперници, с които Насионал имаше и доста проблеми, като го затрудниха доста тимове от трета и четвъта дивизия. Насионал срещна серозен отпор и победи последните си два съперника след продължения, а с първия опонент се справи с "гръмкото" 0:1!

Като обощение мога да заявя, че Насионал достигна до тук, заради лесния жребий и непретециозните съперници, които му отреди съдбата.

Морейренсе е добър домакин и спечели четири от шестте си домакинства във втория ешалон на Португалия, като неуспя да се разпише само в едно от тях и това беше причината да завъши 0:0 и напрактика това е вторият мач в статистиката му, белязан със знака Х.

Морейренсе беше домакин на всички си предишни съперници за купата, като ги победи с по два, три гола разлика и размаза Ф.К.Лоусада с 7:1, като поради причината, че тимът се намира във втория ешалон започна и участието си с кръг по-рано в надпреварата спрямо днешния си опонент.

Морейренсе има амбиций да влезе в елита на Португалия, като това се дължи изцяло на домакинските му изяви. В тима има и петима бразилски играчи и точни в такива мачове с тимове "претенденти"  да заемат неговото място във втория ешалон домакинския фактор, мотивацията и амбициите оказват своето влияние.

Прогноза: победа за Морейренсе

Сигурност: 50 %

Автор: Георги Сотиров