Линфийд и Портадаун са двата моментни хегемона с северно-ирландското първенство и гонитбата им за титлата може да се окаже от голяма полза за залагащите, защото тимовете наистина рядко допускат сериозна загуба на точки и печелят по доста категоричен начин срещу останалите по-слаби отбори в дивизията.

Днес Портадаун има лесно гостуване и не би трябвало да има големи проблеми да вземе трите точки, защото точно Портадаун е тимът от двата с Линфийд, който изостава от първото място. Едва ли днес гостите ще бъдат сериозно затруднени предвид, че Карик Рейнджърс има шест загуби в изминалите десет мача и допуска редовно всеки мач между 2-3 гола, а в сблъсъците с тимовете от горната част на класирането допуска и до 4 гола.

Тимът записа победа миналия кръг като гост с 2:3 над тоталния аутсайдер в дивизията Л.Дистилъри, което беше очаквано предвид на липсата на всякакви съпротивителни сили в Л.Дистилърс, срещу който и да било опонент. Допълнителна мотивация днес футболистите на Портадаун могат да черпят и от факта, че прекия конкурент Линфийд е домакин на вече споменатия тим на Л.Дистилърс и вероятно освен, че ще по победи, то ще увеличи и плюса в своята голова разлика, което прави победата на Портадаун днес още по-очаквана и придобива  доста задължителен характер.

Портадаун е втория най-силен гост и Северна Ирлания и бележи между 2 и 3 гола в повечето си излизания извън дома, а впечатление прави 9-ката на тима Типтон, който се разписва в почти всеки двубой на тима.

Двата тима не са се срещали в предишни сезони, поради отсъствието на Карик Рейджърс от елита, като играха един единствен път помежду си по-рано през този сезон когато домакин беше Портадаун и спечели убедително с 3:0, а вероятно ще стори това и днес.

Прогноза: победа за Портадаун

Сигурност: 80 %

Автор: Георги Сотиров