От Балкан (Ботевград) излязоха с остра декларация след инцидентите в мача с Беласица в Петрич.

Публикуваме позицията на Балкан без редакторска намеса:

"Ръководството, привържениците и цялата общественост на ФК "Балкан 1929" Ботевград изразяват възмущението си от побоя и малтретирането на футболистите, щаба и съдиите в събота 24.04.2021г. на стадион "Цар Самуил" в Петрич в среща от Югозападната Трета лига между " Беласица" и "Балкан 1929", завършила 3:3.

Ние смятаме, че това беше една добре организирана атака от страна на група фенове, с която целяха да всеят смут и страх в съдиите играчите и треньорите на гостуващия отбор. Още преди срещата съмнителни индивиди с маски, качулки и боксове на ръце бяха изпратени при президента и треньор на ФК"Балкан 1929" Ботевград Иван Редовски да го заплашват и обиждат. Докато загряваха футболистите на гостуващия тим бяха като на военно учение - под обстрела на камъни, стъклени бутилки и бомби. Всичко това продължи през цялата среща, но футболистите на ФК"Балкан 1929" не се подадоха и играха мъжки, за разлика от главния съдия, който с всички средства се опита да поднесе победата на домакините от Петрич. След края на срещата публиката прескочи оградата, нахлу и започна да удря съдии и футболисти.

Ръководството на ФК"Балкан 1929"Ботевград остро осъжда всички прояви на насилие по стадионите и извън тях. Ние сме твърдо убедени, че хулигански изяви, които застрашават живота и здравето на футболисти, съдии, щаб и фенове не трябва да бъдат толерирани по никакъв начин. Апелираме за строго наказание на организаторите на атаката, както и за вземане на мерки за избягване на подобни грозни сцени за в бъдеще. Футболът е най-популярният спорт по целия свят и принадлежи на всички нас. И всеки трябва да има правото да играе, да гледа и да дискутира свободно, без да се страхува от позицията си или клубната си принадлежност.

ФК"Балкан 1929" Ботевград благодари на бивши и настоящи футболисти на "Беласица" Петрич, че показаха морал и с действията си предотвратиха по-тежък инцидент, но за разлика от всички тях треньора Саша Симонович , основен организатор и провокатор на събитията се скри и избяга да трие сълзите си от собствения си провал (нормално явление за поредния чужденец на хранилка в българския футбол)", написаха от Балкан.

Феновете се завърнаха, а с тях и екшънът по българските стадиони

Феновете се завърнаха, а с тях и екшънът по българските стадиони

Здрав бой в Петрич