Витоша победи Верея с 2:0 в безсмислен мач, осигурен от формата на футболния шампионат на България. И двата отбора ще играят в плейаута за оставане в Първа лига. Верея със сигурност ще изчезне от картата на професионалните отбори.

Витоша - Верея 2:0, Долапчиев влезе в историята
на живо

Витоша - Верея 2:0, Долапчиев влезе в историята

Двата обора излизат за протоколен мач, от който не зависи нищо

Мачът започна с тотален натиск на домакините. В 11-ата минута Велин Желязков фаулира Наско Милев в наказателното поле и главният съдия Владимир Вълков посочи бялата точка. Стефан Христов хладнокръвно откри резултата, след като изчака плонжа на Кацарев.

Снимка 420363

Източник: LAP.bg

Това успокои домакините и те продължиха да доминират, но с лекота пропиляваха положенията си. Гостите епизодично минаваха центъра, но имаха едно-две не лоши положения за гол. Бившият играч на ЦСКА - Маламов изпусна да изравни от удобен пряк свободен удар.

След почивката темпото продължи да бъде на ходом. Играчите на софийския тим редяха пропуск след пропуск без напрежение.

"Лъвовете" от Стара Загора успяваха да спечелят някое единоборство, но като цяло действията им целяха минимална загуба.

Снимка 420364

Източник: LAP.bg

В края резервата Григор Долапчиев влезе в историята, като стана първият футболист на Витоша с 10 гола в "групата на майсторите". Нападателят беше изведен фронтално 2 88-ата минута. Кацарчев само можа да отклони кълбото, което влетя в мрежата му. Домакините дори не се зарадваха на попадението. Съдията не показа нито един картон.

След мача изказванията на шампиона с Левски - Иван Вутов и на най-добрия играч на мача - вратаря Кацачев бяха потресаващи.

Снимка 420366

Източник: LAP.bg