Стана ясна част от програмата на отборите от Първа професионална лига в предстоящите плейофи от първенството на страната.

ЦСКА ще завърши редовния сезон на трета позиция. Програмата за плейофите се съставя по системата "Бергер", което означава, че на 8 април "червените" ще приемат на "Българска армия" четвъртия в крайното класиране от редовния сезон, пояснява официалният сайт на тима.

За момента не е ясно кой точно ще бъде първият съперник на ЦСКА, защото в последния кръг са възможни всякакви рокади между тимовете на Черно море, Локомотив (Пловдив) и Дунав.

След голяма битка - Локомотив (Пловдив) и ЦСКА направиха 1:1 на "Лаута"

След голяма битка - Локомотив (Пловдив) и ЦСКА направиха 1:1 на "Лаута"

Кики откри резултата, Десподов изравни

Във втория кръг от шампионския поток на 15 или 16 април ЦСКА ще гостува на петия в крайното класиране. На 22 или 23 април на "Българска армия" ще гостува Лудогорец, а седмица по-късно е и първото издание на Вечното дерби в плейофите. В него символичен домакин ще е отборът на Левски. На 6 май ще приключи и първото завъртане в шестицата с домакинство срещу шестия от редовния сезон.

Снимка 281693

Източник: LAP.bg

На 13 май ЦСКА ще гостува на четвъртия, а на 17 май предстои междинен кръг, в който "армейците" ще приемат петия от редовния сезон. На 20 май възпитаниците на Стамен Белчев гостуват в Разград, където ще срещнат Лудогорец.

Второто издание на Вечното дерби е на 27 май, като в него домакин ще е ЦСКА. Сезонът приключва на 31 май (сряда) с гостуване на шестия от редовния сезон.

Снимка 281677

Източник: LAP.bg

Според регламента на Първа професионална лига, третият в крайното класиране ще играе допълнителен плейоф срещу победителя от втората осмица за участие в Лига Европа. Това се случва само ако шампионът не спечели Купата на България. В такъв плейоф третият в Първа професионална лига е домакин.

В случай, че шампионът спечели и Купата на България, то в плейофа за Лига Европа участва четвъртият в крайтното класиране, а третият получава автоматична квота. Четвъртият също е домакин на победителя от втората осмица.

Плейофният мач за Лига Европа е само един и ще се играе на 4-и юни.