Ръководството на Янтра Габрово се колебае дали да предложи нов договор на старши треньора Велислав Вуцов, съобщава "Тема Спорт". Шефовете все още не са говорили със специалиста за удължаване на контракта му, който изтича през лятото. Вуцов пое Янтра преди година. Този сезон отборът бе близо и до мястото, даващо право на бараж за елита - третото, но през пролетта се получи срив в играта. Това Вуцов оправда със съдийски грешки. Очаква се след края на кампанията двете страни да седнат на преговори, но до тях може и да не се стигне, ако клубът реши да не предложи нов договор на треньора.

В Янтра вече се ослушвали за нов наставник. В клуба са недоволни от постоянните негативни реакции на Велислав Вуцов, които често носят глоби. Последната бе от 2500 лева за изказванията му след двубоя с ЦСКА 1948 II, когато призова за саморазправа на феновете на тима с човек от БФС. Почти всеки мач Вуцов получава жълт картон, което също носи санкции за габровци.

Вили Вуцов за служител на БФС: Нека хората го бият с тояги и сопи!

Вили Вуцов за служител на БФС: Нека хората го бият с тояги и сопи!

Ето подробности

В неделя те приемат борещия се за оцеляване Спортист Своге. Наставникът бе категоричен, че Янтра ще подхожда еднакво отговорно към всеки мач и съперник, независимо от това какво гони той, както и това, че реално ковачите доиграват кампанията.

Гостите от Спортист пък наредиха няколко добри резултата, включително обрата над Марек в последния кръг, които има дават самочувствие.