Сали Салиев за втора поредна година спечели бронзов медал от Европейското по борба за юноши. Минути, след като получи отличието, състезаващият се в свободния стил млад атлет говори за ТОПСПОРТ. Леко притеснен, сподели ни, че това е едва второто му интервю в живота. Справи се така, както и на тепиха - прекрасно! 

"За мен това е втори бронзов медал от Европейско първенство до 20 години. Много се радвам на този успех. Успях да достигна до полуфиналите, но загубих, защото бях контузен. Един месец не бях тренирал и наистина съм доволен, че стигнах до бронза. Конкуренцията беше горе-долу силна, в моя поток беше добре. Радвам се, че имах и късмет. Да, спечелих 3 мача с технически туш. Другите са по-малки, аз съм последна година юноша. Силата им беше по-различна от моята. Миналата година ми беше по-трудно на европейското. Тогава бях по-малък. Колкото повече растеш, тренировките стават все по-различни", започна той. 

"Какво не ми достигна, за да отстраня азера на полуфинал и да се боря за златото ли? Може би самочувствие... Бях малко притеснен преди срещата. До момента не се бях борил с него и не знаех какво прави. Да, гледам да съм надъхан винаги. Понякога като не става, просто не става да победиш...", добави Сали.  

"Сега ще се възстановявам. Трябва да си направя операция на крака. Имам и проблеми с врата. Ще ми трябва почивка. Догодина пак първенства и така - първо републикански, след това, живот и здраве, Европейски и Световни. Мечтата ми е квота за Олимпиада", каза той. 

"Започнах да се занимавам с борба, когато бях шести клас. Братовчед ми ме запали. Стъпих в залата, стана ми хубаво и продължих да тренирам. Сега съм част от клуба Олимпиец от родния ми град Търговище. Благодаря също и на треньорите ми там - Мустафа Черкезов, Стойчо Ненов и Милен Иванов, на всичките ми треньори", продължи Салиев. 

"Кой е любимият ми борец? Абдулрашид Садулаев. Той е топ борец! От българите Михаил Ганев. Прекрасен борец, от класа. Дано някога стигна тяхното ниво. Благодаря ви за вниманието към мен и интереса", завърши носителят на бронз от Евро 2024 в Нови Сад, Сърбия.