Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети европейските шампиони по борба Биляна Дудова (кат. до 57 кг) и Тайбе Юсеин (кат. до 62 кг), сребърната медалистка Мими Христова (кат. до 59 кг) и бронзовият медалист при класиците Даниел Александров (кат. до 82 кг). Плакети получиха и старши-треньорите на жените Петър Касабов и на класическия стил Армен Назарян.

Директно от "Пирогов" в кабинета на министъра пристигна Мими Христова, която тази сутрин претърпя операция на носа.

Благодарим ви, момичета!

Благодарим ви, момичета!

Всяка ваша крачка на тепиха беше гигантски скок за борбата ни

"Изгледах всяка една Ваша среща по телевизията и по интернет. През последните години България успя да създаде школа в женската борба, която отговаря на най-високите световни стандарти. Възхищавам Ви се и Ви желая да затвърдите доброто си представяне на Световното първенство в Будапеща и на Олимпийските игри в Токио", каза Кралев.

Тайбе Юсеин: Титлата е най-големият подарък за рождения ми ден

Тайбе Юсеин: Титлата е най-големият подарък за рождения ми ден

"Имах цяла година да преосмисля всичко, да видя грешките си"

Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов благодари на министъра за подкрепата, която ММС оказва на неговия спорт. На срещата присъства и председателят на Европейския съвет по борба и вицепрезидент на Международната федерация по борба (UWW) Цено Ценов.

На 13 май женският ни национален отбор заминава на лагер в Окаяма (Яп), където ще се подготвя заедно с някои от най-добрите местни състезателки. Както е известно в момента Япония е водеща сила в женската борба. С отбора ще пътува и Мими Христова.

Петър Касабов: Надяваме се на поводи за радост и на световното първенство

Петър Касабов: Надяваме се на поводи за радост и на световното първенство

"Трябва да продължим да работим"