За голямо съжаление, тежка контузия ще извади от участие в Олимпиадата българския борец Кирил Милов. Мнозина специалисти бяха сигурни, че той ще се върне с медал от Париж. Съдбата обаче, не му позволи да го направи. 

Въпреки тежкия период в който се намира, той отдели внимание на читателите на ТОПСПОРТ, за да разкаже с подробности за състоянието си. 

"Както знаете, бях на подготовка в Хърватия. Там се разболях и вдигнах температура още в първите 3-4 дни. Възстанових се и започнах да тренирам в зала. Чувствах се добре и готов на 100% да направя силна подготовка. Започнах борбите със съперниците. Но още на втория ден, по време на борба с представител на Беларус, който вече има квота за Олимпиадата, се защитавах в партер. Кракът ми остана под тялото му, той седна на него. Не ме заболя, но се чу как изпука. Така станаха нещата, има два мускула, които са се скъсали, откъснали са се от костта", каза Кирил. 

"Реагирахме веднага и заминах за операция в Германия. Мина успешно, сложиха ми импланти с въжета. Но възстановяването ще е дълго, от 4 до 6 месеца. За голямо съжаление, със сигурност пропускам квалификациите за Олимпиадата и самата Олимпиада. Не мога да кажа, че това е най-тежката ми контузия, защото съм чупил и крак, възстановявал съм се 7-8 месеца. Но тази идва в най-гадния момент. Точно преди Олимпиадата, за която толкова мечтаех и работех. Смея да твърдя, че бях в топ форма и съжалението ми е огромно", добави той. 

"Няма как да не влияе на психиката ми, но гледам да се държа и да се мотивирам да се завърна още по-силен. Но е съкрушаващо за всеки спортист на високо ниво, когато разбере, че пропуска най-големия спортен форум. Много хора ми се обадиха и ме подкрепят. Усещам положителната енергия от тяхна страна и им благодаря. Сега ще се възстановявам, а през следващата година идват Европейско и Световно. Целите ми там са най-високи", каза още Милов. 

"Идват квалификации в Баку и вярвам, че двамата ни представители в класическия стил ще спечелят квоти. Кой е фаворит на Олимпиадата в моята категория? За мен е Алексанян, който има пълен комплект медали. За съжаление, ще гледам борбите в Париж по телевизията, но така е рекъл Господ и приемам положението си", завърши сърцатият ни спортист.