И агенция "Ройтерс" посвети материал на детето-чудо Едмонд Назарян, който в дебюта си при мъжете триумфира с европейската титла при 55-килограмовите на класическата борба на първенството в Рим, пише федерацията ни по борба.

18-годишният талант признава, че твърдо е решен да повтори успехите на именития си баща Армен Назарян и уверено върви по неговите стъпки.

Снимка 466047

Източник: БФБ

"Най-голямата ми цел е олимпийска титла - казва Еди в интервюто, направено от зала "Дианабад". - Готов съм да премина през всички трудности и предизвикателства. Знам кой е баща ми и знам, че е голяма отговорност. Но не се страхувам!".

Самият Армен Назарян, който в кариерата си има 2 олимпийски, 3 световни и 6 европейски титли, още не е сигурен дали синът му ще се бори на оставащите две олимпийски квалификации за Токио. Според него Еди е твърде млад, а и трябва да качва килограми, за да участва в непознатата за него категория до 60 кг.

Кметът на Бургас награди Едмонд Назарян

Кметът на Бургас награди Едмонд Назарян

"Той вече демонстрира своите постижения, с които прославя Бургас"

"Той все още не е достатъчно силен, но е хубавото е, че е истински боец- добавя Армен. - Смел е и винаги, когато е на тепиха, действа атакуващо. Желанието му да печели точки е по-силно от всичко. И никога няма да го видите да пасира и да си пази точките. Ще видим дали ще се състезава за олимпийската квалификация в София през април...".

Снимка 467732

Източник: БФ БОРБА, КОСТАДИН АНДОНОВ

А младият талант подчертава, че за израстването много му помага и играта на шахмат.

"Това е игра на логика, която развива скоростта на мисълта - разкрива Еди. - Шахът подобрява уменията ми за вземане на решения, особено важно при борбата".

Снимка 467733

Източник: БФ БОРБА, КОСТАДИН АНДОНОВ