Днес е голям ден за българската борба! Кирил Милов ще се бори за втори път в своята кариера за световната титла в категория до 97 кг. в класическия стил. Финалът му срещу Артур Алексанян от Армения е след 19:00 часа българско време в Белград.

България ще има шанса да спечели първи златен медал при класиците от Световно от 2013-а година насам. Тогава за последно имахме световен шампион в този стил - Иво Ангелов, в категория до 60 кг. Той надделя на финала над Иван Куйлаков от Русия.

Снимка 587238

Източник: Фейсбук

От тогава до днес само веднъж България атакува златото на този форум в класическия стил, пак чрез Кирил Милов - при дебюта му на Световно за мъже през 2018-а година в Будапеща. Тогава той отстъпи пред Муса Евлоев (олимпийски, двукратен световен и двукратен еврошампион). Дано днес се поздрави с титлата и зарадва всички нас.

Милов е настоящ европейски шампион в категорията. Годината за него започна с национална титла при 97-килограмовите. Последва злато от един от турнира "Дан Колов-Никола Петров", а в края на март спечели първа титла от голям форум - тази от Европейското, състояло се в Унгария.

"Дошъл съм за титлата. Ще дам сърце и душа на тепиха пък ще видим какво ще се случи", заяви Милов пред БНТ малко след класирането си за финала на Световното.

Едмонд Назарян ще спори за място на финала с двукратен световен шампион от Япония

Едмонд Назарян ще спори за място на финала с двукратен световен шампион от Япония

Справи се с азер