Във времена на война, огромна инфлация, постоянни парламентарни избори и политическа нестабилност, отново спортът остава онази живителна сламка, която кара българина да се чувства горд и поне малко щастлив. За миг да забрави проблемите, слушайки химна, заедно с героя, качил се на почетната стълбичка. И сълзите на атлета да се слеят с тези на обикновения човек, на зрителя, на българина, гледащ по телевизията. Вчера този герой беше Едмонд Назарян.

Едва на 21 години, големият талант на борбата ни стана европейски шампион за втори път в своята кариера. В категория до 60 кг на финала в Загреб Еди направи на пух и прах не кого да е, а световния първенец и такъв на Стария континент - Виктор Чобану от Молдова. Технически туш 13:0 за 2,02 минути, както отбелязва официалният сайт на БФБорба. Последва почетна обиколна на тепиха с българското знаме на рамене и награждаването, на което момчето изглеждаше като най-щастливият човек на света.

Снимка 615416

Източник: startphoto.bg

Синът на легендата Армен Назарян стана №1 и в дебюта си при мъжете през 2020-а, тогава в неолимпийската категория до 55 кг. Едмонд вече има 4 медала от големи първенства при мъжете. През миналата година той стана втори в Европа и в света. Към тези отличия добавяме и бронз от Летните младежки олимпийски игри през 2018-а.

Потърсих информация какво значи името Едмонд. Значенията са две - щастлив и защитник. Напълно описват младия борец. Щастлив е, че защитава България! Че печели отличия за България! Брани герба и знамето на тепиха по най-добрия начин.

Снимка 615410

Източник: startphoto.bg

Успешен на тепиха, впечатлява и със скромност извън него. Винаги свит, тих, говорещ добре, без изхвърляния и летене в облаците, именно Еди е пример за подражание. Както за останалите спортисти на неговата възраст, а защо не и на по-големите, така за децата, за всички нас.

Ние също сме щастливи - да го имаме, да му се радваме! Ние също трябва да сме защитници, да го пазим и насърчаваме, да продължаваме да го подкрепяме така силно и в следващите състезания. И да вярваме, че един ден ще стъпи на Олимпийскя връх. Че ще надмине именития си баща по успехи. Той вече не е само син на Армен Назарян. Той е Едмонд - щастливият защитник на българския флаг!

Благодарим ти, Еди!

Назарян: Благодаря на цяла България за подкрепата, както и на семейство Ганчеви

Назарян: Благодаря на цяла България за подкрепата, както и на семейство Ганчеви

Титлата е плод на много труд и много лишения, споделя той