Българският национал по борба класически стил Едмонд Назарян вярва, че постиженията му го класират сред най-добрите състезатели в Европа.

Борецът спечели европейска титла за юноши в Рим в по-горната за него категория до 63 кг.

"Може да се каже, че съм най-добрия борец в Европа. Имам титли във всичките възрасти. Сега останаха и световните титли. Успехите ми се дължат на добра подготовка. Чувствах се добре психически, емоционално и физически. Имам много качества, които съм взел от баща ми Армен", сподели той в интервю за предаването "Арена спорт" по БНТ.

20-годишният състезател разкри, на кого се доверява по време на мач - на баща си Армен Назарян или на треньора си Емил Иванов.

Гриша Назарян се класира за Световното първенство в Рим

Гриша Назарян се класира за Световното първенство в Рим

Младият талант на армейския клуб победи в две схватки основния си конкурент

"На треньора ми. Баща ми е по-емоционален. Той вика, иска да спечеля, но вика и няма как да го разбра. Треньорът е по-спокоен и по-добре го разбирам по време на мач. От емоционалното викане на баща ми също се събуждам и се стягам повече. И двамата ги слушам и стават нещата", допълни той.

Едмонд Назарян се цели в златния медал на предстоящото световното първенство при мъжете и в златото на Олимпийските игри.

"Целим се в златния медал, но ще е трудно, защото има много голяма конкуренция. Трябва серизона подготовка и да подходим добре. Много вероятно е да ме видите с олимпийското злато. Това е моята цел. Това е моята най-голяма мечта и цел", добави той.