Тази седмица ще има състезания в техничните дисциплини от алпийската Световна купа по ски. През събота ще се проведат състезания по гигантски слалом, а в неделя по слалом.

Мъжете ще се състезават за втора поредна седмица във френския курорт Вал д'Изер. През миналата седмица Вал д'Изер посрещна състезанията, които трябваше да се проведат в Бийвър Крийк. Сега вече е ред на редовния кръг.

Очакванията са Марсел Хиршер и Алексис Пинторо да натрупат точки за сметка на специалистите в бързите дисциплини: Шетил Янсруд и Аксел Лунд Свиндал. Интерес представлява и представянето на Матьо Фавр, който спечели за пръв път състезание от световната купа през изминалата седмица. Тогава французите направиха голям и удар и ще се опитат да го повторят отново.

Класиране след 5 от 35 състезания Точки
1 Марсел Хиршер (Авт) 280
2 Шетил Янсруд (Нор) 200
3 Алексис Пинторо (Фра) 184
4 Аксел Лунд Свиндал (Нор) 140
5 Матьо Февр (Фра) 129
Снимка 265899

Източник: GettyImages

Дамите ще стартират във високопланинския италиански курорт Сестриере. Микаел Шифрин твърдо е решена този сезон да спечели Големия кристален глобус и ще се постарае да увеличи преднината си в генералното класиране. Лара Гут ще се опита това да не стане и да не изгуби темпо. 

И двете се стремят да натрупат максимума от точки до средата на януари, когато се очаква на пистата да се завърне Линдзи Вон.

Много е вероятно Лара Гут да оглави генералното класиране в събота, когато се очаква тя да е пред Шифрин. В неделя ще се случи обратното. Освен ако Шифрин, която се състезава сама със себе си в слалома, не допусне някоя грешка.

Досега няма друга скиорка, която да се очертава като претендентка са победа в Световната купа.

Класиране след 7 от 37 състезания Точки
1 Микаела Шифрин (САЩ) 358
2 Лата Гут (Швй) 330
3 София Годжия (Ита) 267
4 Илка Щухец (Сло) 245
5 Уенди Холденер (Швй) 168

Мъжките състезания започват от 10:30 часа, а дамските от 11:30 часа. Вторите маншове са от 13:30 часа при мъжете и 14:30 часа при жените.

Снимка 265900

Източник: GettyImages