Министърът на младежта и спорта Весела Лечева поздрави най-добрия ни скиор Алберт Попов, който завърши трети в старта за Световната купа в Палисейдс Тахо, САЩ. По този начин Попов осъществи мечтата си да се качи на подиум в дисциплината, в която е сред най-добрите вече няколко години.

Страхотна новина за България! Алберт Попов се качи на подиума за Световната купа

Страхотна новина за България! Алберт Попов се качи на подиума за Световната купа

Бъларинът завърши трети в слалома в Палисейдс Тахо

"Поздравявам Ви за големия успех, постигнат в слалома, където има огромна конкуренция. Подиумът в САЩ е доказателство, че упоритият труд се възнаграждава, а Вие сте сред най-добрите скиори в света. Пожелавам Ви много здраве, за да може да продължите успешната си състезателна кариера на най-високо ниво. Поздравявам и ръководството на федерацията, Вашите треньори, целия щаб, както и Вашето семейство, без чиято помощ тези успехи нямаше да са възможни", написа министър Лечева.

Последният подиум за Световна купа за България е от 16 декември 1984 година, когато Петър Попангелов завършва трети на слалома в Мадона ди Кампильо (Италия). Алберт Попов е едва вторият българин, който се качва на почетната стълбичка в старт от Световната купа.

Алберт Попов: Сбъднах една детска мечта

Алберт Попов: Сбъднах една детска мечта

Водещият ни алпиец благодари на всички замесени за подиума му за Световната купа