Футболистът Христо Стоичков бе голямата звезда на церемонията по откриването на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско.

В събота и неделя на пистите над пиринския град ще се проведат стартове от гигантския слалом и слалома при мъжете, а на церемонията по откриването освен Стоичков присъстваха още министърът на младежта и спорт Димитър Илиев, министърът на туризма Зарица Динкова, кметът на Банско Стойчо Баненски, изпълнителният директор на Юлен Мая Христоскова, както и президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев.

Христо Стоичков получи ценен подарък за рождения си ден

Христо Стоичков получи ценен подарък за рождения си ден

От Цеко Минев

Именно към гражданите на Банско и към Минев бяха насочени поздравите на Стоичков, чието появяване на сцената пред общината бе прието с огромно въодушевление от събралата се публика.

"Скъпи гости, гордея се, че отново съм сред вас. Когато преди много години получих тази покана да стана почетен гражданин на Банско, го приех с голямо задължение и голяма обич, за да мога да представлявам Банско, където и да съм по света. Банско е малък град, но хората тук са с големи сърца. Искам да ви благодаря за това, което правите за града и за това още един път Банско и България да се почувстват в още по-голямо измерение. Не един и два пъти сме показвали, че Банско може да е домакин на такива големи състезания", категоричен бе голмайсторът на световното първенство през 1994 година.

"Благодарение на г-н Минев, който от първия ден, когато гореше нямаше нищо, постави първия камък, за да покаже на целия свят къде е Банско, днес сме свидетели, че го можем. Г-н Минев, благодаря ти, дерзай и не забравяй какво е Банско. С теб продължаваме да бъдем всички хора, които обичат ските, включително и аз, за да бъдем горди, че утре и в неделя българският химн ще звучи високо", каза още в словото си носителят на "Златната топка".

В четвъртък на пистата Бъндеришка поляна Стоичков отбеляза 58-мия си рожден ден в присъствието на много фенове, деца, най-добрия български скиор Алберт Попов, както и ръководството на Българската федерация по ски.