Микаела Шифрин продължава да е непобедима в слаломите за световната купа. Вече втори сезон тя печели всеки път, когато участва в дисциплината.

В днешното състезание проведено в италианския курорт Сестриере, Шифрин имаше известни затруднения в първия манш, когато преднината ѝ пред втората Вероника Велез Зузулова от Словакия беше само 12 стотни. Американката за първи път от много време насам беше застрашена да загуби слалом.

Началото на втория манш също не беше добро за нея, но след това Шифрин си стана Шифрин и спечели с общо време от 1:37.80 мин. и с аванс от 1.09 сек. пред втората Вероника Зузулова. В крайна сметка Микаела отново беше с най-добри времена и в двата манша.

Теса Уорли постигна втора френска победа за деня

Теса Уорли постигна втора френска победа за деня

Преднината на Микаела Шифрин в генералното класиране е вече само 8 точки

Трета остана Уенди Холденер от Швейцария с време 1:39.01 мин. Тя беше пета след първото спускане, но успя да изпревари Фрида Хансдотер от Швеция и Петра Влхова от Словакия.

Уенди Холденер

Източник: GettyImages

Уенди Холденер

Съперничката на Шифрин за Големия кристален глобус Лара Гут опита да спечели точки от най-слабата си дисциплина. Тя направи приличен първи манш и беше 19-ата на по-малко от две секунди изоставане от Шифрин. Във втория манш Гут направи груба грешка, но финишира и успя да добави три точки към актива си.

Микаела Шифрин има вече 498 точки в генералното класиране след 9 състезания. Лара Гут е с 393 точки, а трета е София Годжия с 347 точки. Голямата изненада от миналата седмица Илка Щухец от Словения е четвърта с 245 точки.

Шифрин трупа много точки и ако не се случи нещо непредвидено, завръщането на Линдзи Вон през януари ще бъде прекалено късно.

Следващата седмица дамите ще се състезават във Вал д'Изер, там където през последните 10 дена бяха мъжете. Ще има три състезания. В петък ще се проведе комбинация, в събота - спускане и в неделя Супер Г. Лара Гут ще спечели много точки, а Шифрин ще гледа да посъбере оттук оттам някоя точица и да намали щетите.

Микаела Шифрин

Източник: GettyImages

Микаела Шифрин