Теса Уорли, също като своя сънародник Алекси Пинторо, постигна втора победа в гигантски слалом през този сезон. Тя изоставаше на 5 стотни след водачката в първия манш Микаела Шифрин и разделяше третото място. Състезанието се проведе в италианския високопланински курорт Сестриере.

Уорли се спусна най-добре във втория манш и записа общо време от 2:17.37.

Втора се класира правещата отличен сезон италианка София Годжия с изоставане от 15 стотни. Годжа беше едва на пето място след първото спускане, но разликата ѝ с водачката беше едва 12 стотни.

Третото място е за Лара Гут с време 2:17.66. Швейцарката направи две стабилни спускания и беше с идентично време с Уорли след първия манш.

Снимка 267467

Източник: GettyImages

Водачката в генералното класиране Микаела Шифрин направи отличен първи манш и поведе в класирането с аванс от една стотна пред Тина Вайрайтер. Микаел не е специалистка в тази дисциплина и не може да направи две последователни силни спускания и се свлече до шестото място в крайното класиране с изоставане от 1:04 сек.

Алекси Пинторо удържа преднината си от първия манш и спечели втора победа за сезона

Алекси Пинторо удържа преднината си от първия манш и спечели втора победа за сезона

Марсел Хиршер остана втори

Вайрайтер също не можа да повтори първото си представяне и завърши четвърта на точно една секунда зад победителката.

В генералното класиране Шифрин има 398 точки пред Лара Гут, която е с 390 тчоки. Трета е Годжия с 345 точки.

Утре е дисциплината на Шифрин - слалом. Американката от дълго време няма загуба в дисциплината и се надява отново да увеличи преднината си в общото класиране.

Сестриере

Източник: GettyImages

Сестриере