Състезаващата се за Лихтенщайн Тина Вайрайтер се спусна най-бързо в Супер Г проведен в Аспен, Колорадо. С победата си Вайрайтер успя да изпревари словенката Илка Щухец с 5 точки и да грабне малкия кристален глобус в дисциплината. Това е единственото ѝ първо място за сезона.

Илка Щухец грабна световната купа в спускането

Илка Щухец грабна световната купа в спускането

Словенката постигна седма победа през този сезон

Времето на словенката е 1:12:01 мин. и е с 35 стотни равняващи се на 9.17 метра, по-добро от това на Илка Щухец. На трето място се класира италианката Федерика Бриньоне, която е на 1 стотна от втората. Тази стотна е равна на 26 сантиметра.

Линдзи Вон, София Годжия и още четири скиорки не можаха да финишират, не справяйки се с топящия сняг. Спускането завършиха само 15 състезателки.

Снимка 283864

Източник: GettyImages

В класирането за малката световна купа Вайрайтер завърши с 435 точки. Илка Щухец е с 430 точки, а Лара Гут въпреки неучастието си в последните три седмици е трета с 300 точки от три победи.

Преди последните два старта, които са в събота и неделя, Микаела Шифрин има 1523 точки в генералното класиране. Те са с 198 повече от тези на втората Илка Щухец. Трета е София Годжия с 1117 точки, а четвърта е контузената Лара Гут с 1023 точки. Практически няма вариант това класиране да претърпи някаква промяна.

Снимка 283865

Източник: GettyImages