Хитът през този сезон словенката Илка Щухец спечели последното спускане валидно за Световната купа проведено в Аспен, щата Колорадо. Този успех ѝ донесе малката Световна купа за дисциплината.

Щухец измина разстоянието от 2,859 метра с наклон от 762 метра за 1:36.95 мин. На второ място за пореден път се класира Линдзи Вон, която изостана с 66 стотни равняващи се на 19.33 метра.

На трето място е италианката София Годжия с изоставане от 1.03сек., а четвърта Тина Вайрайтер от Лихтенщайн с време 1:38.99 мин.

В състезанието взеха участие само 20 скиорки, от които финишираха 19. В последните надпревари за Световната купа имат право на участие само най-добрите през сезона.

Тина Вайрайтер

Източник: GettyImages

Тина Вайрайтер

В класирането в дисциплината спускане Илка Щухец има 597точки, втора е София Годжия с 460 точки, а трета получилата контузия шейцарка Лара Гут с 360 точки. Гут не присъства в Аспен и затова на почетната стълбичка имаше само две състезателки.

В генералното класиране първа е Микаела Шифрин с 1523 точки. Авансът ѝ пред втората Щухец е 278 точки. Възможността Шифрин да не спечели Големия кристален глобус е само теоретична, защото няма шанс Шухец да спечели Гигантския слалом и Слалома.

Микаела Шифрин направи дубъл в Скуо Валей и грабна купата в слалома

Микаела Шифрин направи дубъл в Скуо Валей и грабна купата в слалома

Американката спечели 31-ва победа в Световната купа