Голямата звезда на алпийските ски Микаела Шифрин демонстрира класата си и спечели по убедителен начин спускането в Банско от Световната купа, предаде БГНЕС. 24-годишната американка, която по принцип е специалист на техничните дисциплини, бе много бърза по писта "Алберто Томба" на Бъндеришка поляна, завършвайки с време 1 минута, 29.79 секунди.

Йохана Хехлен беше най-бърза в официалната тренировка в Банско

Йохана Хехлен беше най-бърза в официалната тренировка в Банско

Утре от 10:45 часа е първото спускане за Световната купа

На второ място се нареди италианката Федерика Бриньоне, която остана на 18 стотни от победителката, а на почетната стълбичка се качи и Джоана Хехлен от Швейцария (+0.23). Любителите на ските в Банско видяха още много от големите имена в женските ски - Петра Влъхова, Елена Куртони, Ана Фейт, Естер Ледецка, Тина Вайратер, както и специалистката в спускането София Годжа, която обаче не успя да завърши състезанието.

Днес в Банско се проведе отмененият кръг от Световната купа във Вал д"Изер от 22 декември, а утре и вдругиден предстоят още две състезания с най-добрите скиорки в света - спускане (в събота) и Супер-Г (в неделя).

Снимка 463216

Източник: БГНЕС

След днешния успех Шифрин вече има преднина от 280 точки на върха на генералното класиране за Световната купа, като американката се изкачи и до втора позиция в спускането с 206 точки, на 37 зад водачката Корине Зютер, която днес завърши на 14-та позиция.

Силен вятър обърка сериозно програмата в Банско

Силен вятър обърка сериозно програмата в Банско

Тренировката беше отлагана няколко пъти