Австриецът Марсел Хиршер спечели гигантския слалом за мъже във Вал Д'Изер, старт за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Носителят на Световната купа от последните два сезона Марсел Хиршер бе трети след първия манш, но във втория демонстрира класата и и след перфектно спускане си осигури победата с общо време 2:17,21 минути.

Това е втора победа за Хиршер за сезона след успеха му в слалома в Леви и четвърти подиум за него от общо пет старта. Втори в гигантския слалом остана Томас Фанара от Франция с време 2:17,97, а трети е Щефан Лутц (Германия) с 2:18,30.

Водачът след първия манш Алекси Пинтюро (Франция) направи грешка в горната част на тресото по време на второто си спускане и остана четвърти в крайното класиране с 2:18,39.

Пистата във Вал Д'Изер затвърди репутацията си на една от най-тежките в календара, като трима от фаворитите - победителят от първите два гигантски слалома за сезона Тед Лигети, както и Боде Милър и Аксел Лунд Свиндал, не успяха да завършат първия манш. В генералното класиране за Световната купа начело остава Аксел Лунд Свиндал с 360 точки, следван от Марсел Хиршер с 335, Тед Лигети 269 и други.