„Сега мисля, че целият свят знае сега за мен" - каза 26-годишната Стухец. „Да спечеля вчера беше наистина много приятно, но след като гледах видеото по-късно, аз все пак открих някои грешки, които се опитах да отстраня днес".

Словенката Илка Стухец се превръща в новата звезда в дамското спускане след като късно снощи спечели второто спускане в канадския курорт Лейк Люиз. Само 24 часа по-рано Стухец за първи път в кариерата си постигна победа в състезание от световната купа.

Илка постигна време от 1:24.95 мин. Трасето беше скъсено поради лоша видимост в горната част.

Илка Стухец постигна първа победа в кариерата си

Илка Стухец постигна първа победа в кариерата си

Три дебютантки се качиха на почетната стълбичка в Лейк Люиз

Носителката на Голямата световна купа Лара Гут се класира втора на 11 стотни изоставане - 1:25.06 мин. Трета на стълбичката се качи унгарката Едит Миклош с време 1:25.38 мин.

Лара Гут сподели, че времето много се е променяло, но е имала късмет, че се е спуснала на слънчево време. Гут е много щастлива, че за първи път в кариерата си на подиум в спускането. Трасето в Лейк Люиз по принцип е леко и дава възможност на нови скиорки да постигат най-добрите си класирания.

Снимка 266290

Източник: GettyImages

Довечера ще се състои състезанието по Супер Г и Стухец ще се опита да направи „требъл" постиган на три пъти от контузената кралица Линдзи Вон.

Водачката в генералното класиране Микаел Шифрин продължава да трупа точки. Тя подобри класирането си от първия ден и финишира 13-ата с изоставане от 1.46 сек. Дали няма да дойде ден, когато Шифрин успее да спечели и тази доскоро невъзможна за нея дисциплина.

Шифрин вече има 358 точки в общото класиране. Втора е Лара Гут с 230 точки, а трета италианката София Годжия с 207 точки.

Стухец е вече четвърта с 200 точки постигнати от двете ѝ победи.

Микаела Шифрин е любителка и на конния спорт

Източник: GettyImages

Микаела Шифрин е любителка и на конния спорт