Словенката Илка Щухец се спусна първа по пистата Олимпия дела Тофане и остана с най-добро време до края на състезанието в Супер Г валидно за световната купа - 1:19,81 мин.

Щухец постигна пета победа в този сезон и първа в дисциплината Супер Г. До ноември миналата година тя не се беше качвала на подиума.

На второ място се класира София Годжия, която се появи по почетните стълбички заедно с Илка, но засега не може да се качи най-отгоре. Тя изостана с 31 стотни от победителката.

Анна Файт, което е новото име на Анна Фенингер се класира трета. Това е първото ѝ успешно състезание след завръщането ѝ на пистата. Времето на Фейт е 1:20.51.

Снимка 275909

Източник: GettyImages

Лидерката в световната купа Микаела Шифрин не можа за три стотни да се нареди сред първите три. Но тя може да отчете състезанието като много успешно за нея. Тя стартира с №31, защото досега не беше имала добро класиране в Супер Г.

Прогнозите сочеха, че е много вероятно Лара Гут да оглави генералното класиране. Супер Г е коронната ѝ дисциплина и след първите две контроли тя водеше. Гут направи грешка превъртя се и падна. За щастие контузията ѝ не е тежка, но може с това тя загуби защитата на трофея си от миналата година.

Лара Гут

Източник: GettyImages

Лара Гут

Така преднината на Шифрин се увеличи и тя има 1103 точки. Лара Гут остана с 1023, колкото имаше и вчера.

На трето и четвърто място са героините на този сезон. София Годжия има 789 точки, а Илка Щухец е с 785 точки.

Във вторник е градското състезание в Стокхолм, след което предстои световното първенство в Сент Мориц.

Лара Гут спечели в Кортина, Линдзи Вон пак падна

Лара Гут спечели в Кортина, Линдзи Вон пак падна

Швейцарката се доближи на 30 точки зад Шифрин в генералното класиране