Италианката Федерика Бриньноне спечели последното състезание за годината при дамите в алпийските ски. В австрийския град Лийнц тя регистрира най-добро време в двата манша от гигантския слалом - 2:05.52 минути. Победата е под №6 в кариерата на Федерика.

Микаела Шифрин все по-близо до рекорди на Стенмарк и Прьол

Микаела Шифрин все по-близо до рекорди на Стенмарк и Прьол

Американката спечели слалома в Лийнц

27-годишната Бриньоне беше четвърта след първото спускане, но кара агресивно и стабилно във второто. След нея остана водачката след първия манш Виктория Ребенсбург от Германия с изоставане само от 4 стотни.

Виктория водеше до последната контрола, но без да допусне грешки загуби 13 стотни. Трета е лидерката в генералното класиране за световната купа американката Микаел Шифрин на 8 стотни от победителката.

Най-добро време във втория манш даде шведката Сара Хектор. Тя беше 30-та след първото спускане и сумарно остана на 14-та.

В генералното класиране Микаела Шифрин има 881 точки. Ребенсбург е втора с 510 точки.Трета е словачката Петра Влъхова с 385 точки.

В надпреварата за малкия глобус на гигантски слалом Ребенсбург излезе начело с 298 точки. Шифрин има 285 точки, а на трето място е класиралата се четвърта днес французойка Теса Уорли с 250 точки.

Виктория Ребенсбург

Източник: GettyImages

Виктория Ребенсбург